Miten suojautua omaa egoa vastaan

Ego voi olla pahin vihollisemme, kun kyse on sijoittamisesta. Teemme usein päätöksiä oman etumme perusteella, emmekä sen perusteella, mikä on salkkumme kannalta parasta. Ja sijoittaminen väärälle alustalle iskee egoomme niin pahasti! joten valitse hyvämaineinen alusta ja tarjoaa pitkän ja lyhyen aikavälin tavoitteet kuten Fortumin osakkeet tai käy vain tällä sivustolla fortum-osake.fi.

Miten suojautua omaa egoa vastaan.

Ego voi johtaa meidät tekemään epäoptimaalisia sijoituspäätöksiä Sijoittamisessa ego voi usein johtaa meidät harhaan. Saatamme tehdä päätöksiä, jotka eivät ole etujemme mukaisia, vaan pikemminkin sitä, mikä on parasta egollemme. Saatamme esimerkiksi sijoittaa yritykseen, johon meillä on henkilökohtainen suhde, sen sijaan että sijoittaisimme yritykseen, joka todennäköisesti tuottaa meille rahaa. Saatamme myös ottaa enemmän riskejä kuin on tarpeen, jotta saisimme lisää tuottoa. Meidän on oltava tietoisia egostamme.

Ensimmäinen askel suojellaksemme itseämme egoltamme on olla tietoinen siitä. Meidän on tunnistettava, milloin egomme vaikuttaa päätöksiimme, ja ryhdyttävä toimiin välttääkseen optimaalista heikompien valintojen tekemistä. Yksi tapa tehdä tämä on neuvotella rahoitusneuvojan tai muun sijoitusalan ammattilaisen kanssa. He voivat auttaa meitä näkemään tilanteen objektiivisesti ja tekemään päätöksiä, jotka ovat etujemme mukaisia. Meidän on myös oltava valmiita hyväksymään tappioita Toinen tapa suojautua egoltamme on olla valmis hyväksymään tappioita. Egomme saa meidät usein uskomaan, että meidän on tienattava rahaa jokaisesta sijoituksesta, mutta näin ei yksinkertaisesti ole. tappiot ovat normaali osa sijoittamista, ja meidän on oltava valmiita niihin. 

Jos emme pysty käsittelemään tappioita, teemme todennäköisesti hätiköityjä päätöksiä, jotka voivat vaarantaa salkkumme. Ego voi myös saada meidät pitämään kiinni tappiollisista sijoituksista liian pitkään siinä toivossa, että ne kääntyvät lopulta laskuun. Tätä kutsutaan uponneita kustannuksia koskevaksi harhaluuloksi, ja se voi olla haitaksi taloudelliselle terveydellemme. Meidän on oltava tarkkana egomme kanssa, jos haluamme olla menestyviä sijoittajia. Olemalla tietoisia egostamme ja ryhtymällä toimiin sen vaikutusten välttämiseksi voimme tehdä parempia päätöksiä, jotka johtavat menestyksekkäämpään salkkuun.