10 tapaa menestyä karhumarkkinoilla ja taantumassa

Kun osakemarkkinat romahtavat ja talous kääntyy huonompaan suuntaan, voi olla vaikea tietää, miten suojata sijoituksiaan. Mutta on olemassa toinenkin tapa lisätä rahoitustuloja, ja se on sijoittaa outokumpu sijoituksesi ovat arvokkaita milloin tahansa tarkistamalla niiden hinta tosielämässä.

10 strategiaa, joiden avulla voit menestyä hyvin laskusuhdanteessa tai taantumassa.

1. Pitkäjänteisyys. Useimmat taantumat kestävät vain muutaman kuukauden tai vuoden, joten jos sinulla on pitkän aikavälin näkökulma, voit selvitä myrskystä ja selvitä lopulta voittajana.

2. Sijoita blue-chip -osakkeisiin. Blue-chip-osakkeet ovat sellaisten yritysten osakkeita, jotka ovat olleet olemassa pitkään ja jotka ovat selviytyneet talouden laskusuhdanteista.

3. Hajauta salkkuasi. Älä laita kaikkia munia yhteen koriin. Sijoita erilaisiin omaisuuseriin, kuten osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin ja kiinteistöihin, hajauttaaksesi salkkuasi ja pienentääksesi riskiäsi.

4. Pysy kurinalaisena sijoittamisessa. Älä anna tunteiden hallita itseäsi. Kun markkinat ovat laskussa, voi olla houkuttelevaa myydä kaikki osakkeet, mutta jos pysyt kurinalaisena, voit ostaa osakkeita alennuksella ja tehdä voittoa, kun markkinat nousevat.

5. Älä yritä ajoittaa markkinoita. Markkinoiden ajoittaminen on typerää. Kukaan ei tiedä, milloin markkinat nousevat tai laskevat, joten parasta, mitä voit tehdä, on sijoittaa pitkällä aikavälillä ja kestää nousut ja laskut.

6. Tarkista menosi. Taantuman aikana on hyvä tarkistaa menojaan ja katsoa, mistä voi leikata. Näin voit säästää rahaa ja selviytyä talouden laskusuhdanteesta.

7. Investoi itseesi. Taantuman aikana on hyvä aika investoida itseensä. Voit osallistua kursseille parantaaksesi taitojasi, oppia uuden kielen tai perustaa uuden yrityksen.

8. Pysy positiivisena. Taantuman aikana on helppo jäädä kiinni negatiivisiin uutisiin, mutta on tärkeää pysyä positiivisena. Muista, että taantumat eivät kestä ikuisesti. Ne ovat luonnollinen osa suhdannekiertoa, ja talous elpyy lopulta.